Workshop "klarinet introductie" door Monique Gruppen

Aangeboden door Stichting Muziekonderwijs Grootegast

Maximaal 3 personen per groep voor alle leeftijdsgroepen.

Monique Gruppen (1987) speelt sinds haar elfde klarinet. Ze heeft op verschillende muziekscholen les gehad van Jan Jannink, Karin Vrieling en Jannie Dotinga. Vanaf haar 16e naar kreeg ze les van Rein Albert Ferwerda aan de Ferwerda Academie. Op het Prins Claus Conservatorium in Groningen studeerde ze eerst bij hoofdvakdocent Reinier Hogerheijde en later bij Pierre Lafay.
Juni 2013 studeerde Monique af met een 8,5 bij Lars Wouters van den Oudenweijer aan de Master of Music aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Masterclasses heeft ze gehad van o.a. Olivier Patey, Julien Herve, Celeste Zewald, David Kweksilber, Sjef Douwes en Geert Baeckelandt.
Ze is zowel uitvoerend als docerend actief bij verschillende orkesten, ensembles en muziekscholen en speelt bij het Noordpoolorkest.

Tijdens haar opleiding schreef Monique voor het tweemaandelijkse tijdschrift 'de Klarinet' een column over haar studie, het lesgeven, concerten en alles wat verder te vertellen valt. Nu schrijft ze met regelmaat recensies over nieuwe bladmuziek en cd's.
Monique werkte mee aan het onderzoeksproject 'Ouderen en Muziek - Een instrument leren bespelen op latere leeftijd'. Dit vormt een onderdeel van de onderzoekslijn 'Healthy Ageing through Music and the Arts' van het Lectoraat Lifelong Learning in Music via het Prins Claus Conservatorium.

Meer informatie over Monique is te vinden op: www.moniquegruppen.com

Artist Impression MFA Grootegast